Wetenschappelijk onderzoek


In het ReumaCentrum Twente wordt, in samenwerking met de Universiteit Twente, veel onderzoek gedaan naar reuma. Dit onderzoek is bedoeld om de behandeling van reuma te verbeteren, maar ook om het meten van klachten als vermoeidheid te verbeteren en om u handvatten te bieden om beter met uw ziekte om te gaan.

In de tabbladen van deze pagina vindt u van veel onderzoek een korte beschrijving door degene die het onderzoek uitvoert.

Veel gegevens voor dit onderzoek worden verzameld via ROMA, dit staat voor Reumatologie Online Monitoring Applicatie. Deze applicatie vindt u op de touch-screens in de wachtruimte van de polikliniek, maar u kunt ook thuis inloggen. Via uw Reumaportaal.
Uw zorgverlener vraagt u om elke 3 maanden verschillende vragenlijsten in te vullen via ROMA. Deze gegevens worden geanonimiseerd en gebruikt voor uiteenlopend onderzoek.

Daarnaast wordt er in ons onderzoek vaak gebruik gemaakt van de expertise van onze patiënten. Zo houden wij bijvoorbeeld vaak interviews met patiënten om beter te kunnen onderzoeken hoe patiënten over bepaalde dingen denken, of met bepaalde klachten omgaan. Als u geïnteresseerd bent om ook eens deel te nemen aan zo'n interview, of als u graag op een andere manier bij ons onderzoek betrokken wilt worden, kunt u zich aanmelden als 'Reuma Research Partner'. Klik op deze link voor meer informatie en voor een aanmeldformulier.