Behandeling en medicatie

Een belangrijk onderdeel van de behandeling van reumatische aandoeningen is medicatie.


Er zijn verschillende soort medicatie voor verschillende vormen van reuma. Ook zijn er verschillende farmaceutische bedrijven die zich bezig houden met de ontwikkeling van deze medicatie. Onder het kopje folders vindt u meer informatie over veel voorgeschreven medicijnen en sommige onderzoeken die verricht worden.

Nadat u een advies voor medicatie heeft gekregen van uw reumatoloog, kunt u de medicatie vergelijken met behulp van een keuzehulp. De keuzehulp biedt u de mogelijkheid om medicatie te vergelijken, uw persoonlijke voor- en nadelen af te wegen en vragen duidelijk te krijgen. Wanneer alles voor u duidelijk is, kunt u samen met uw reumatoloog een beslissing nemen. De keuzehulp is te vinden via Reumamedicatiekeuzehulp

Sommige van deze medicijnen worden via een infuus toegediend. Patienten kunnen hiervoor terecht op de dagbehandeling van de polikliniek. U kunt hier een korte film bekijken over hoe een afspraak op de dagbehandeling er aan toe gaat.


In het ziekenhuis bieden we naast medicatie ook speciale behandelprogramma’s voor verschillende reumatische aandoeningen.


Verder zijn er in de omgeving en via het Reumafonds mogelijkheden voor begeleiding bij beweging, en bij het omgaan met reuma.