Aangepast meubilairEr bestaan verschillende soorten aangepast meubilair waar u gemakkelijker uit op kan staan, inclusief accessoires (hulpstukken). Hieronder vindt u een aantal voorbeelden.


StoelSta-op-fauteuil

Een sta-op-fauteuil is een stoel waarvan verschillende onderdelen zoals rugleuning, zitting en voetensteun handmatig of electrisch versteld kunnen worden. Ook zijn er fauteuils die tot lig en voorover gekanteld kunnen worden om het opstaan te vergemakkelijken. Een verstelbare fauteuil kan prettig zijn voor mensen die niet lang in dezelfde houding kunnen zitten, die moeten rusten in de stoel of mensen die moeite hebben met het opstaan vanuit een zittende houding.

PootverhogersPootverhogers (bed/stoel)

Bedverhogers of klossen zijn verkrijgbaar voor bedden met gewone poten en bedden met een gesloten ombouw. De meeste bedverhogers zijn gemaakt van metaal. Door het bed op klossen te plaatsen komt de bedrand hoger van de grond en kunt u gemakkelijker opstaan uit het bed. Daarnaast kunt u ook gemakkelijker gaan zitten op de bedrand om in het bed te stappen.
Seniorenbed

Een seniorenbed is een bed dat hoger is dan een standaard bed. De instaphoogte bedraagt ongeveer 50 cm. Doordat het bed een hogere instaphoogte heeft is het gemakkelijker om op te staan en om op het bed te gaan zitten.

BedbodemVerstelbare bedbodem

Verstelbare bedbodems zijn verkrijgbaar in houten en metalen uitvoeringen. Er bestaan eenvoudige bedbodems waarvan alleen het hoofdeinde verstelbaar is en bedbodems waarvan het ligvlak op twee, drie, vier of vijf plaatsen verstelbaar is. Daarnaast zijn er ook nog kantelbare bedbodems. De bedbodems kunnen met de hand, hydraulisch of elektrisch verstelbaar zijn. Met een elektrisch verstelbare bedbodem kunt u zelf het bed in de gewenste positie zetten wanneer u in bed ligt. U kunt daarbij ook zelf op ieder moment de lighouding veranderen.