ReumapatiëntenverenigingenWat doet een Reumapatiëntenvereniging?

Een Reumapatiëntenvereniging (RPV) is een plaatselijke vereniging van mensen met reumatische aandoeningen. De RPV’s zijn bedoeld voor patiënten met allerlei vormen van reuma uit de omgeving.
Het doel van de RPV is om regionaal of plaatselijk de belangen van patiënten te behartigen, voorlichting te geven, lotgenotencontact te bieden en bijvoorbeeld oefengroepen of hydrotherapie op te zetten. Ook wordt er 1x per jaar een groepsvakantie naar Groot-Stokkert (aangepast hotel van het Reumafonds) georganiseerd.


Wist u dat:

- De RPV’s een kwartaalboekje/nieuwsbrief uitgeven waarin interessante artikelen staan en waarin de activiteiten van de vereniging vermeld worden.

- Leden uit het bestuur vaak in allerlei organisaties zitten om de belangen van chronisch zieken te behartigen. Dat kunnen cliëntenraden van ziekenhuizen zijn, gemeentelijke platforms voor gehandicaptenbeleid of provinciale overlegvormen. Ook geven leden van besturen als ervaringsdeskundigen voorlichting aan artsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en verpleegkundigen.


Hoe kunt u lid worden?

In de regio Twente zijn een aantal RPV’s actief. Als u lid wilt worden van één van deze reumapatiëntenverenigingen of u wilt meer informatie dan kunt u onderaan deze pagina een RPV bij u in de buurt zoeken en contact opnemen met de contactpersoon van de betreffende RPV.


Landelijke patiëntenverenigingen

Naast de regionale patiëntenverenigingen bestaan er ook landelijke patiëntenverenigingen voor veel vormen van reuma. Kijk voor meer informatie op de volgende websites:

Jeugdreuma: www.jeugdreumavereniging.nl
Fybromyalgie: www.fesinfo.nl
Koepelorganisatie landelijke patiëntenverenigingen: www.reumabond.nl


Regionale patiëntenverenigingen:

RPV Haaksbergen e.o.
Mevrouw G.M.G. Viester-Tijhaar
De Els 36
7482 BC Haaksbergen
Tel: 053 - 572 26 20
E-mail: cmgviester@kpnmail.nl


RPV Oldenzaal e.o.
T. Bonte- De Bruijn
Kremersweg 4
7582 CL Losser
Tel: 053 - 538 24 88
E-mail: tbonte@planet.nl


Extra: Er is een Bechterew oefengroep aanwezig in Losser. Verder zijn er twee hydrotherapie oefengroepen in Denekamp en één in Losser. En, er is een FES groep in Hengelo, die op verzoek ook actief kan zijn in andere plaatsen.

   

RPV Almelo e.o
Dr. GH Beensweg 36a
7642 CK Wierden
Tel: 0546-572038
E-mail: rheumapatver.almelo@home.nl