VervoerhulpmiddelenEr bestaan meerdere hulpmiddelen die u kunnen helpen bij het verplaatsen over een langere afstand, of die het lopen kunnen vervangen. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden.

Fiets met lage instap

(Elektrische) fiets met lage instap

Een elektrische fiets is een fiets die door een elektromotor aangedreven wordt, al dan niet in combinatie met spierkracht. Hierdoor hoeft u zelf niet meer, of veel minder te trappen om vooruit te komen.

een fiets met een lager frame en een lagere instaphoogte maakt het opstappen gemakkelijker. Het lagere frame zorgt ervoor dat men gemakkelijk met de voeten op de grond kan.


Zadel aanpassingen

Verder zijn er verschillende aanpassingen voor het zadel mogelijk. Zo is er een veer waarmee het zadel in hoogte versteld kan worden. Hiermee kunt u een goede zithoogte krijgen tijdens het fietsen, terwijl het zadel bij stilstand omlaag gezet kan worden, zodat u met de voeten aan de grond kan.

Ook bestaan er verende zadelpennen die geschikt zijn voor mensen die rugklachten krijgen van de schokken tijdens het fietsen.

Daarnaast bestaat er het zadel uit twee delen, wat geschikt is voor mensen met zadelpijn en dergelijke.Duwrolstoel
Rolstoel(Duw)rolstoel

Een duwwagen is een rolstoel met 12-inch wielen achter en zwenkwielen aan de voorzijde. De duwwagen kan voorzien zijn van een slappe of een gepolsterde zitting en rugleuning. Meestal is de duwwagen opklapbaar. De duwwagen is verkrijgbaar in verschillende zitbreedten en zitdiepten. Sommige duwwagens zijn kantelbaar.

Een rolstoel heeft grote wielen achter met hoepels en zwenkwielen voor. De rolstoel kan voorzien zijn van een slappe of een gepolsterde zitting en rugleuning. Meestal is de rolstoel opklapbaar. De rolstoel is verkrijgbaar in verschillende zitbreedten en zitdiepten.

Scootmobiel
Scootmobiel

Een scootmobiel heeft drie of vier wielen, een draaibare stoel en een stuur. Een scootmobiel is vooral geschikt voor het verplaatsen buitenshuis, maar kan ook gebruikt worden in supermarkten, ziekenhuisen e.d. Om met een scootmobiel te kunnen rijden moet u beschikken over voldoende arm- en handkracht om het stuur te bedienen en voldoende zitbalans.