WoningaanpassingenAanpassingen van uw huis of directe omgeving hebben als doel dat u zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunt blijven wonen. Er zijn verschillende soorten aanpassingen mogelijk, een aantal staat hieronder genoemd.

Beugels3Beugels (toilet/badkamer)

Steunen zijn in eigenlijk handvatten aan de muur, die dicht bij de muur een steunpunt bieden. Ze zijn verkrijgbaar in een rechte of gehoekte uitvoering. Beugels zijn steunpunten die de ruimte inkomen en zo steun bieden naast bijvoorbeeld een douchezitje. Er bestaan vaste en opklapbare beugels.

Beugels en steunen zijn verkrijgbaar in vele afmetingen, kleuren en vormen. Ze zijn gemaakt van kunststof, staal met een coating of roestvrij staal. Beugels en steunen kunnen een oplossing zijn voor vele problemen in de badkamer, op het toilet en bij opstapjes. Zij bieden steun bij het in- en uit de douchebak stappen, tijdens het staande douchen, bij het in- en uit bad stappen, het gaan zitten en opstaan van het toilet en bij de wastafel. Steunen en beugels zijn geschikt voor mensen met beperkingen in de benen. U moet wel met de armen en handen voldoende steun kunnen nemen.Mengkraan

Hendelmengkranen

Dit zijn kranen waarbij de temperatuur en de hoeveelheid water gelijktijdig geregeld kan worden door op een hendel te duwen. Sommige kranen zijn voorzien van een ingebouwde en instelbare aanslagbegrenzer, waarmee men de maximale temperatuur van het water vooraf kan instellen. Er zijn kranen waarvan het voorste gedeelte van de uitloop uittrekbaar is, zodat men pannen e.d. op de kookplaat kan vullen. Een eenhendelmengkraan is geschikt voor mensen die moeite hebben met het gebruiken van kranen met draaiknoppen. De aanslagbegrenzer voorkomt verbrandingen bij mensen met sensibiliteitsstoornissen. Een uittrekbare uitloop is een oplossing voor mensen die problemen hebben met het tillen van zware voorwerpen.

Raamopener


Raamopeners

Raamopeners bieden een verlengstuk voor de hendel waarmee het raam geopend wordt. Het verlengstuk is universeel. Door de hendel van het raam te verlengen heeft u minder kracht nodig om het raam te openen.

Drempelhulp

Drempelhulp

Een drempelhulp is een metalen plaat met aan anti-slip bovenkant. Deze plaat kan over de reguliere drempel (tot 75 mm hoogte) geplaatst worden. Door het plaatsen van een drempelhulp ontstaat een schuine oprit voor en achter de drempel, waardoor deze gemakkelijker te overbruggen is met een loophulpmiddel of rolstoel.

TrapliftTraplift

Een traplift is een stoel op een rail, die over de trap loopt. De voetplaat en armleuningen zijn meestal opklapbaar. De rail is bevestigd op de traptreden. Door gebruik te maken van een traplift is mogelijk toch de trap te nemen wanneer u slecht ter been bent.

Onderrijdbare keukenOnderrijdbare keuken

Bij onderrijdbare keukens is de hoogte van het aanrechtblad in te stellen door dragers te verstellen.

Daarnaast bestaan er ook keukens zonder onderkastjes, of met alleen onderkastjes aan de zijkant. Meestal is de spoelbak minder diep dan normaal. Als het aanrecht onderrijdbaar is, kunt u zittend aan het aanrecht werken.